Смутита

СМУТИ СЪС СПИРУЛИНА И ЛИМОН (Лимони, вода, листа от мента и спирулина)

Разбира се, спирулина е изключително подходяща за включване в състава на смутита. Пригответе си домашна лимонада от два лимона и я разредете по вкуса Ви с минерална вода, добавете малко пресни листа от мента за аромат. Оставете лимонадата да престои за половин час в затворен съд и след това добавете 2 лъжици свежа спирулина и разбъркайте добре. След консумацията на смутито ще се чувствате по-енергични, свежи и няма да имате пристъпи на желание за консумация на сладко. По желание може да добавите около половин лъжичка мед.

 

ЗЕЛЕНО СМУТИ СЪС СПИРУЛИНА (кейл/спанак, нар, сини боровинки, прясно мляко и спирулина)

За целта са Ви необходими 100 грама кейл или спанак, малко натрошен нар, около 50 грама сини боровинки, 200 мл. мляко  и, разбира се, свежа  спирулина. Смесете всички съставки в блендер, като по желание си оставите няколко боровинки за украса, може да украсите и с няколко парченца ягоди.

 

СУПЕР СМУТИ СЪС СПИРУЛИНА (банан, краставица, кокосово мляко, конопено семе и спирулина)

Не може да бъде по-лесно: 5 съставки, 5 минути, 1 блендер.
Основата е замразеният банан, краставицата (краставицата е изключително полезна) и кокосовото мляко. Ние добавяме и  конопено семе (може да го пропуснете, ако нямате) за още повече полезни мазнини и белтъчини. И не на последно място, свежа спирулина!

Category:
Смутита